Recull de recursos

Llegenda tipologia del recurs

Lectures bàsiques i d'aprofundiment Lectures bàsiques i d'aprofundiment
Llibres per infants i joves Llibres per infants i joves
Material Didàctic Material Didàctic
Webs Webs
Material Audiovisual Material Audiovisual
Activitats i visites Activitats i visites
Jocs Jocs























   [ Avançat ]

  Home      Top Resources
Lectures bàsiques i d'aprofundiment
  Tipologia > Lectures bàsiques i d'aprofundiment

Resources

Proposta activitats exposició fem campanya               
Logo:   
proposta_activitats_expo: Català  

Aquest document conté un seguit de propostes d'activitats per a que enfortiu el treball de la fracció orgànica dels residus i/o la comunicació durant les setmanes que el centre educatiu rebi l’exposició del Fem Campanya, per exemple, o en qualsevol altre moment! Algunes idees audiovisuals, visites, activitats per realitzar a l'aula... Traiem-li suc a l'exposició!

Consum crític de la informació: Fem de periodistes     
Fem de periodistes CEIP Montseny: Català  

Projecte realitzat al CEIP Montseny de Mollet del Vallès pensat per apropar l'alumnat a un consum crític de la informació . Experiència molt semblant a la que es proposa en el Fem Campanya que us pot servir d'inspiració.

Enquesta d’Hàbits i Valors sobre Medi Ambient i Sostenibilitat 2008     
Enquesta_Habits_i_Valors_2008: Català  

Resultats de la III Enquesta, elaborada a partir de 1.600 entrevistes a barcelonins/es majors de 18 anys. Hi trobareu dades sobre el grau d'informació dels ciutadans, aspectes que més preocupen del funcionament de la ciutat, el reciclatge i les accions que el podrien beneficiar, i els hàbits ambientals i d’estalvi, entre d'altres.

Publicidad, consumo y energías alternativas     
publicidad_consumo_energias_alternativas:   

Projecte realitzat per l’Escola Jaume I de Puçol (València). Consisteix en analitzar la relació entre publicitat, consum i consum energètic al elaborar la publicitat d’un producte, per a construir una proposta publicitària alternativa més respectuosa amb l’entorn. Hi trobareu teoria sobre l’impacte de la publicitat i els continguts, metodologia i temporització de la proposta de treball.

Gràcies als petits gestos i a la recollida selectiva de la fracció orgànica, cuidarem encara més el           
Campanya "gràcies als petits gestos i a la recollida selecti: Català  
dossier fracció orgànica dels residus municipals: Català  
Joc interactiu "els petits revolucionaris": Català  
Logo:   

Campanya per a promoure el reciclatge de la matèria orgànica. Hi podeu trobar un dossier amb informació clau sobre la matèria orgànica (què és l'orgànica, dades de la generació d'aquesta fracció a Catalunya, els beneficis de la seva recollida, l'estat actual... MOLT INTERESSANT!!), a més de diverses falques promovent petits gestos per a incrementar-ne el reciclatge, un vídeo sobre el cicle de l'orgànica i un joc interactiu.

Els sistemes de recollida selectiva de la FORM     
sistemes de recollida selectiva de la FORM: Català  
Campanya "Aquí reciclem": Català  
Logo:   

Petit llibret que explica de manera molt divulgativa les tipologies de FORM que hi ha, els sistemes de recollida selectiva que existeixen a Catalunya i dona algun consell per a una millor separació en orígen. És un dels materials que constitueixen la campanya “Aquí Reciclem” de l'ARC, juntament amb un bloc, falques i espots.

Maleta dels residus i el consum responsable                 
maleta dels residus i el consum responsable: Català  

Maleta pedagògica on hi podeu trobar un recull de materials de coneixement, per a educadors i educadores, per a infants, materials de ficció, materials didàctics, per orientar el disseny d’activitats, materials per crear reutilitzant, materials per mirar, escoltar, debatre i aprendre, materials per jugar i experimentar... sobre residus i consum responsable.

Els motius no explicats per separar la brossa orgànica     
motius.per.separar.la.m.o: Català  
Logo: Català  

Encara no tens clar per què és important separar la matèria orgànica? En aquest article de la revista "La Veu del Carrer" de la Federació d'Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona, en trobaràs les respostes. S'explica la importància de la recollida separada de la brossa orgànica i s'exposen algunes de les raons que ho justifiquen: raons materials, ecològiques, de salut, culturals, tecnològiques, de solidaritat i justícia ambiental, i econòmiques i de justícia distributiva.

Reciclar recompensa. Guia del reciclatge.     
guia reciclar recompensa: Català  

L'Ajuntament de Barcelona va distribuir aquesta guia a totes les llars de la ciutat per facilitar la gestió i el reciclatge dels residus domèstics. Es repassen eines i recursos existents a la ciutat, es posa l'accent en la importància dels bons hàbits dels consumidors i s'evidencia els beneficis socials i ambientals d'una bona gestió domèstica dels residus. L'objectiu d'aquesta publicació és facilitar eines i recursos informatius per a una bona gestió domèstica dels residus que es generen a la llar a favor de la millora i preservació de l'entorn.

10 estratègies per prevenir els residus. Guia del consumidor     
10 estratègies per prevenir els residus: Català  

Aquesta guia proposa petits canvis als nostres hàbits quotidians que poden fer reduir els residus que produeix cada persona. Presenta 10 estratègies per millorar els nostres hàbits de compra i d’ús del productes, i també ens informa sobre iniciatives i adreces útils. Número 32 de la col·lecció de Guies d'Educació Ambiental de l’Ajuntament de Barcelona.

Resultats del primer cicle de caracteritzacions de la FORM domiciliària de Barcelona       
Informe_resultats_caracteritzacions_FORM_domiciliaria_2010: Català  
vídeo del balanç del primer any de la nova contracta de gestió de residus: Català  

Una vegada implantada la recollida de matèria orgànica domiciliària a tota la ciutat, s'ha fet un seguiment de la qualitat dels residus recollits als 99 itineraris de recollida de FORM domiciliària de la ciutat. L'informe recull dades del 12 d'abril al 17 de maig de 2010. Resultats a nivell de ciutat, de barri i de districte.

I això, on va?: guia pràctica del reciclatge     

L’autor –l’expert en medi ambient del programa Els matins de TV3– ha posat per escrit les respostes a totes les preguntes que puguin sorgir a casa, a la feina o a l’escola, en relació amb els residus domèstics: com els podem reduir, a quin contenidor pertoca cada objecte i com es reciclen o es reutilitzen després.

Compostatge i gestió de residus orgànics     
Compostatge_i_gestio_dels_residus_organics: Català  

Al llarg del llibre es tracta: el compostatge, matèria orgànica i conservació del sòl, objectius i definicions del compostatge, fases del compostatge, variació dels paràmetres i dels components al llarg del tractament, materials que es poden acceptar en una planta de compostatge, discussió de l'oportunitat de compostar determinats residus existents en el nostre àmbit, tipus de compost i qualitat, aspectes sanitaris de la fabricació i utilització del compost, sistemes de compostatge, i, finalment, la comercialització.

Guia del compostatge dels residus orgànics generats a les llars     
Guia_del_compostatge_dels_residus_organics_generats_a_les_llars: Català  

Guia per a donar a conèixer i difondre què és el compostatge, què són els residus i de la seva composició. Descriu el seu procés, el posttractament dels materials i l'ús i les aplicacions del compost.

Manual del compostatge urbà     
Manual_del_compostatge_urba: Català  

Guia de compostatge casolà per a persones que fan compostatge a la seva terrassa o balcó o per tothom que estigui interessat en saber com podem fer adob a partir de les deixalles orgàniques. Explica què és un vermicompostador i com instal•lar-ho a qualsevol indret de l'habitatge a fi de poder transformar els residus orgànics en adob natural.

Manual del compostatge en jardí     
Manual_del_compostatge_jardi: Català  

Guia de compostatge casolà per a persones que tenen un jardí o per tothom que estigui interessat en saber com podem fer adob a partir de les deixalles orgàniques. Explica què és un compostador i com instal•lar-ho al jardí o al pati de l’escola a fi de transformar els residus orgànics en adob natural. Dóna instruccions sobre quins residus afegir-hi, com fer-ho per mantenir les condicions d'humitat òptimes, així com altres consells d'ús del compostador.

Qualitat de la matèria orgànica recollida després de sis mesos de l'inici de la nova contracta     
Dossier_premsa_nova_contracta: Català  

En aquest dossier de premsa de la nova contracta hi podreu trobar un seguit d'informacions rellevants sobre la quantitat i qualitat dels residus urbans de la ciutat de Barcelona a més de diversos quadres comparatius sobre el nivell d’impropis dels diferents barris de la ciutat. Dades de gener a abril de 2010.

Pla d'educació per a la implantació de la recollida selectiva de la matèria orgànica a Barcelona     
Memoria_activitats_novembre09_febrer10: Català  

En aquesta memòria hi podreu trobar totes les accions d'educació i informació que s'han dut a terme des de l'Ajuntament de Barcelona en relació a la implantació de la recollida selectiva de la matèria orgànica a la ciutat.

Implica’t amb els residus!: manual per a l’ambientalització d’associacions de veïns i veïnes     

Manual pensat per ambientalitzar la gestió dels residus de les entitats veïnals. Us pot servir d'ajuda si la vostra campanya està orientada als veïns i veïnes del vostre barri. 62 pàgines.

  1